Røg i skorsten - Skansevej.jpg

Et dejligt stemningsbillede fra værket på Skansevej, der sender ren grøn flisrøg op af skorstenen 

27-01-2017: EcoGrid nyhedsbrev 1 - 2017

Nyhedsbrev 1 - 2017

Indhold:

Thims Mark, Svaneke: Velkommen i det gode selskab

Test: Den første test gik godt – næsten

Tjek lige EcoGrid.dk: Klimavisioner vækker genklang i Havanna

Folkemødet 2017: Er du en typisk EcoGridder?

Lars og Brian: Nyt logo på gamle biler

God læselyst

 

Thims Mark

Velkommen til andelsboligforeningen Thims mark i Svaneke. 12 husstande, hvor der er monteret 6 varmepumper er netop kommet ind i det gode selskab. To husstande deler én varmepumpe, hvilket gør det til en atyptisk og spændende opgave for EcoGrid 2.0, når der skal foretages test i fremtiden. Spændende at følge udviklingen, når vi kommer så langt.

 
Efter et meget hyggeligt og konstruktivt møde med deltagelse af de fleste af foreningens medlemmer samt Kim og Pauli fra EcoGrid blev der indgået en aftale, der inkluderede samtlige husstande i andelsboligforeningen Thims Mark i Svaneke. Installationen af IBMs nye prototype udstyr, der blev foretaget af Lars og Brian, er netop overstået - og det spiller, siger Lars. 
Det nye i det udstyr, der er monteret er, at det er radiostyret. I EcoGrid EU oplevede vi, at der ikke var forbindelse til en stor del af husene på grund af dårlige og ustabile internetforbindelser. Det problem har vi ikke med det nye udstyr.

 

Den første test forløb nogenlunde planmæssigt

Vi har testet på udvalgte husstande. Testen gik ud på at skrue ned for varmen for at se hvor hurtigt en afkøling af beboelsen fandt sted og efterfølgende, hvor lang tid det tog at få varmen op igen. 
Det kan meddeles at forsøget forløb fint, der var ingen tilskadekomne, og heller ingen der kom ud af deres komfortzone, med andre ord, der var ingen, som kom til at fryse. 

Formålet var at afprøve den enkelte husstands fleksibilitet. Det var så her, vi oplevede udfordringer, ikke med fleksibiliteten fra testdeltagerne , men det var udelukkende af udstyrsmæssigt karakter. Det var ikke problemfrit, da man fandt ud af, at der skulle justeres på de enkelte enheder i forhold til udetemperatur, settings på rumfølere og i hovedinstallationen. Det var mere komplekst end først antaget, men meget vigtig læring, der i høj grad kan bruges i forhold til kommende test.

 

Hjemmeside http://www.ecogrid.dk/

 

Hvis du ikke allerede har besøgt hjemmesiden ecogrid.dk så gør det, den er absolut et besøg værd. Det er en flot hjemmeside og den er nem at finde rundt i. Der bliver løbende lagt nyheder og artikler op her, der beskæftiger sig med emner om den grønne omstilling, spændende forsøg og generel orientering om de tiltag, der bliver iværksat på den globale scene. 
Læs f.eks en spændende artikel om Cuba og deres visioner med indledningen:  Klimavisioner vækker genklang i Havanna: Viden fra Bornholm og Samsø skal sammen med erfaringer fra København og Sønderborg hjælpe Cuba fri for olie i elforsyningen http://www.ecogrid.dk/nyheder/cubansk-interesse-for-dansk-elnet-i-topklasse

 

Folkemødet 2017: Er du en typisk EcoGridder?

 

Der er lagt op til at Folkemødet 2017 bliver ekstra interessant i år – masser af spændende debatter og oplæg i teltet, hvor EcoGrid og Dansk Energi holder til – vi kommer tilbage med vores placering i kommende nyhedsbrev og på facebook. 

• Lad os løfte lidt af sløret: Hvad er en typisk deltager i et forsøgsprojekt som EcoGrid, hvis der da findes sådan en?
• Hvilken adfærd har deltagere, der er med i projektet? Det er dig, det handler om. Interessante spørgsmål, der måske finder deres svar på Folkemødet 2017.
• Hold øje med annonceringen på facebook, hjemmesiden og avisen, hvor vi kommer med en mere detaljeret præsentation, når vi nærmer os.

Dansk Energi byder ind med det sædvanlige stjernespækkede program, hvor kendte politikere og meningsdannere byder ind med deres syn på morgendagens energi-agenda. 

Mon ikke også, der vil være en politisk debat om vindmøller på land og til havs? Det kendte Bingo, hvor kendte politikere vil være opråbere på slap line, slipper vi heller ikke for, og tak for det – det er meget underholdende.
Som nævnt er vi ikke helt sikker i forhold til vores placering i år, men vi vender tilbage med den præcise placering, når vi er kommet lidt længere hen på året. Grunden er, at vi på sigt skal udvide scenen med deltagelse af endnu flere aktører, der har noget på hjerte, i forhold til den grønne dagsorden.

 

Nyt logo på gamle biler

Lars og Brian er ret tilfreds med det nye udtryk, der er kommet på deres servicebiler. Det er da heller ikke svært at få til at se lidt lækkert ud på de efterhånden bedagede biler. I EcoGrid går vi ikke ind for gamle mænd i nye biler. 
Lars og Brian viser her bilerne frem med det nye EcoGrid 2.0 logo, der er fremstillet af 2+1 reklamebureau, og som blev lanceret i forbindelse med, at projektet for alvor blev søsat i april måned 2016. Logoet bliver brugt på både hjemmeside og i forskellige andre sammenhænge, når vi præsenterer EcoGrid 2.0 ude i verden.

EcoGrid nyhedsbrev 1 - 2017


KICK-OFF /ECOGRID 2.0 INVITATION
Læs mere
Ny projektleder på EcoGrid 2.0
Læs mere
Det blev meldt ud den 11/3-2016 formiddag, at der var problemer med Siemens server. Fejlen er fundet og der er nu forbindelse igen. Hvis du har problemer med at komme ind på din Siemens konto, er vi til rådighed.  
Læs mere
28.000 Kamstrup-målere sendes til Bornholm
Læs mere
Maja fortæller i indslaget på TV2 tirsdag, hvad forventningerne er til EcoGrid 2.0
Læs mere
EcoGrid 2.0 er startet
Læs mere
International interesse
Læs mere
Med EcoGrid 2.0 kan der nu bygges videre på den unikke bornholmske platform, hvor 2.000 bornholmske husstande gennem 4,5 år deltog i ét af verdens største smart-grid-projekter.
Læs mere
Interesserede elever på besøg.
Læs mere
Kan Danmark producere energi kun på vedvarende energikilder?
Læs mere
Flere nyheder